APK Nito

APK Nito is een onafhankelijk keurstation met ervaren APK-keurmeesters. Een vlotte objectieve keuring voor een vast bedrag.

Wat houdt een onafhankelijk APK-keuringsstation in?

Om uit te leggen wat het voordeel voor u is om uw voertuig te laten keuren bij een onafhankelijk keuringsstation, is het goed om te weten wat een APK keuring precies inhoud.

Een APK keuring is een algemene periodieke keuring die wordt uitgevoerd bij voertuigen. De keuring is gericht op grofweg drie belangrijke aandachtspunten:

  • De verkeersveiligheid: de staat van onder andere de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
  • Het milieu: de uitstoot van uitlaatgassen en de aanwezigheid van onderdelen zoals een roetfilter en de katalysator.
  • De registratie van het voertuig: het voertuig identificatienummer, de kilometerstand en de gebruikte brandstof.

Wat houdt een onafhankelijk APK-keuringsstation nu eigenlijk in?

Keuren bij een onafhankelijk keuringsstation betekent voor u dat u nooit teveel betaald voor onnodige reparaties.

Een onafhankelijk keuringsstation heeft namelijk géén baat bij het afkeuren want wij verdienen niet aan onderdelen, onderhoud en reparaties. Wij repareren namelijk niet en voeren ook geen onderhoudsbeurten uit. Wij vervangen hooguit een lampje als dat een goedkeuring in de weg staat. Sterker nog, een onafhankelijk keuringsstation ziet liever dat een auto gelijk goedgekeurd wordt. Het is voor zowel de klant als het keuringsstation een win-win situatie.

U bent gegarandeerd geen extra kosten kwijt aan reparaties die volgens de APK-regelgeving (nog) niet nodig om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer. Tevens bespaard het u tijd omdat u niet terug hoeft te komen voor een gratis herkeuring.

Voor een onafhankelijk keuringsstation bespaard het ook tijd als een gratis herkeuring niet nodig is.

Mocht het voertuig toch afgekeurd worden omdat deze niet aan de wettelijk APK-eisen voldoet, dan krijg de voertuigeigenaar een rapport met de afkeurpunten mee om bij een zelfgekozen reparateur de auto te laten maken. De herkeuring is dat gratis binnen 1,5 week en 500 km.

Uit de cijfers blijkt dat een goedkope APK-keuring niet altijd resulteert in een goedkope goedkeuring. 

Er zijn bedrijven die APK-keuringen voor €25,- aanbieden. Deze prijs kan echter nooit de kosten dekken van het uitvoeren van een goede APK-keuring. Deze kosten moeten op een andere wijze terugverdient worden. Wat soms resulteert in een onterechte afkeuring. Het kan zijn dat er onderdelen vervangen worden die voor de wettelijke APK-eisen nog goed zijn. Onderdelen vervangen mag nooit het hoofddoel zijn van een APK-keuring!

APK NiTo rekent de prijzen die passend zijn bij het voertuig, wat onderaan de streep vaak het goedkoopste is.

De APK wordt namelijk precies uitgevoerd zoals het bedoeld is en zoals het dus ook hoort.

Bij APK NiTO kunt u terecht voor een onafhankelijke keuring van personenauto’s, campers en lichte bedrijfswagens tot 3.500 kilogram. Uw voertuig wordt gekeurd terwijl u wacht.

Op deze website staat een overzicht van onafhankelijke APK stations in Nederland.

We zien u graag terug bij APK NiTo.

Onafhankelijke APK is voor iedereen een recht.